Meni

Servis gospodinjskih aparatov - Candy pooblaščeni servis

  • hladilnik
  • Pomivalni stroj
  • tedilnik
  • pralni stroj
  • bela tehnika
  • mali gospodinjski aparati
  • napa
  • steklokeramicna ploca
  • suilni stroj

Candy

 
Svet se je spreminjal, Italija se je pripravljala na obnovo in na rast. Pisalo se je leto 1945, ko se je v mehanični delavnici Eden Fuma Eden Fumagalli v Monzi, kjer so izdelovali zahtevno opremo stroje, rodil Model 50, eno prvih čudes za lažje življenje gospodinj: prvi povsem italijanski pralni stroj. Ta pralni stroj je razvil izjemno nadarjeni Eden Fumagalli inga uradno predstavil javnosti na sejmu v Milanu leta 1946.
 

S tem trenutkom se je blagovna znamka Candy vpisala v zgodovino. Od takrat je prehodila dolgo in izjemno uspešno pot. Sinovi ustanovitelja, Enzo, Niso in Peppino Fumagalli, so začeli s proizvodnjo pralnega stroja; vse svoje aktivnosti pa so osredotočili na električne gospodinjske aparate.
 
 
Razvoj Candyja je bil po letu 1954 neustavljiv; odločilno so vplivali na novi način pranja. Rodil se je Bi-Matic, prvi polavtomatski pralni stroj s centrifugo. Candy v Franciji odpre svojo prvo podružnico v tujini. Samo po 6 letih je na voljo že povsem avtomatski pralni stroj. Candy se z velikimi koraki poda novostim naproti.
 

Medtem ko postaja pranje perila vedno bolj izdelano, "učimo" se prihraniti na vodi in na energiji, pa se tržišču predstavi prvi pomivalni stroj Stipomatic Candy. Pralne stroje je Candy pač že presegel. Niso Fumagalli, ki je idejni oče večine patentov, prejme častno diplomo s področja strojništva na Univerzi v Genovi.
 

V sedemdesetih letih pa se začne za Candy nova, pomembna faza: veča se z nakupom drugih italijanskih podjetij, od La Sovrane iz Parme, ki je zgodovinskega pomena za kuhalne aparate, ter Kelvinator Italia, ki je v tistem času svetovno znano podjetje, specializirano za proizvodnjo hladilnikov in zamrzovalnikov. Candy sklene tudi sporazum s podjetjem Kelvinator America za proizvodnjo in trženje električnih gospodinjskih aparatov po celem svetu pod ameriško blagovno znamko.
 

Tudi osemdeseta leta so prelomna - Candy začne prodirati tudi v tujino, obenem pa se veča z nakupom prestižnih italijanskih podjetij.

telefonska številka ČUK

Pooblaščeni servis

Bosch
SIEMENS
Electrolux
AEG
ZANUSSI
Candy
Hoover
Beko

Kontaktni podatki:

 

GSM 041 / 838- 403
TEL: 02/ 565-1665
Email: daniel_cuk@t-2.net